Terug naar de index pagina.

 

 

Dru Concerto Vision

Gashaarden

 

Open en gesloten toestellen

Een conventionele openhaard, houtkachel of gas(inzet) haard werkt als een open toestel. Dat wil zeggen dat de, bij het verbrandingsproces benodigde, zuurstof aan de ruimte waarin de haard of kachel geplaatst is (meestal de woonkamer) wordt onttrokken. Ook is het in vele gevallen mogelijk om een bestaande hout openhaard te voorzien van een gasblokkenvuur: Wij spreken dan nog steeds van open toestellen.

In nieuwbouwwoningen en in woningen die "kierdicht" gemaakt zijn, is het niet langer toegestaan dergelijke apparaten op te stellen zonder het nemen van speciale maatregelen. Wilt u toch vasthouden aan een open vuur of open kachel, dan zult u van buiten de woning een speciale buis moeten aanbrengen voor de aanvoer van verse lucht. Meestal wordt deze buis via de vloer en de kruipruimte met de buitenlucht verbonden (Iet op: een verbinding naar alleen de kruipruimte is niet voldoende).

Geen schoorsteen nodig

Een in de meeste gevallen veel eenvoudigere en goedkopere oplossing is te kiezen voor een zogenaamd gesloten toestel. U kiest dan automatisch voor een openhaard of kachel op gas, aangezien gesloten toestellen op hout niet bestaan. Bij een gesloten toestel wordt de benodigde zuurstof niet langer aan de ruimte onttrokken maar direct van buiten gehaald. Er wordt een verbinding gemaakt door de buitenmuur door middel van een gecombineerde aan - en afvoerbuis (concentrisch). Deze buis zorgt zowel voor de afvoer van rookgassen als de aanvoer van zuurstof. Een schoorsteen kanaal is dus niet langer nodig. Inmiddels er een ruim aanbod in dit type apparaten en is er bijna altijd wel één te vinden die qua installatie en ontwerp aansluit bij uw smaak.

Zelfs propaan uitvoeringen zijn mogelijk.

Schouwen

De gasinzethaarden zijn veelal leverbaar met een bijpassende schouw. Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden die De Kachelaer voor u heeft.

DE KACHELAER - de specialist in openhaarden. 

 

Gesloten afvoersysteem
Gesloten afvoer systeem

 


Open afvoersysteemOpen afvoer systeem


[Home] [Antiek] [Electrische haarden]  [Biobranders]  [Houtkachels]  [Accessoires] [Aanbiedingen]  [Contact]  

De Kachelaer

Nieuwehaven 163

 2801 CW GOUDA

Tel.  06 - 41 10 81 89